Om klubben

Borås Motorklubb är en av Sveriges äldsta motorklubbar och bildades 1922 av       Hadar Sjölin och hans motorvänner. 25:e februari 1923 anordnade BMK den första tävlingen. Det var på Öresjös is som man anordnade en hastighetstävling.
Borås MK har sedan dess anordnat ett antal stock-car, gräsbana, speedway, Bil-O,         rally, backe, folkrace, motorcross, trial och endurotävlingar. På senare tid hette dessa tävlingar bland annat Firestone-trofén, Knalledansen och Björboloppet. Förutom ett   antal svenska och nordiska mästare fick BMK 2016 även en Europamästare i Karting, Viktor Öberg
Då det numera råder tävlingsförbud i Björbobacken anlades inför SM-veckan 2014 en ny tävlingsbana för backe och rallysprint i Trenningstorpsområdet (fd I15). Backen kallas för Himlabacken.

BLI MEDLEM IDAG KLICKA HÄR